Kosteikkotyönäytös Hirsikankaansuolla Mikkelissä

Hirsikankaansuo, Hirskankaantie 169, 51600 Mikkeli, Suomi

MKN Etelä-Savo

Opintomatkat· Maisema

4b580bafcd86510445730fbf866c89bd

Tervetuloa Hirsikankaansuon entiselle turvetuotantoalueelle seuraamaan, miten monivaikutteista vesiensuojelukosteikkoa rakennetaan kaivinkonetyönä. Yleisö pääsee tutustumaan rakenteilla olevaan kosteikkoon sekä jututtamaan kaivinkoneurakoitsija Veijo Kohvakkaa ja kosteikkosuunnittelija Pekka Ripattia. Paikalla on myös Etelä-Savon ELY-keskuksen vesistöasiantuntija Inka Vesala sekä Kyyvesitalkkari Eeva Lahtinen kertomassa Kyyveden valuma-alueen meneillään olevista kunnostusprojekteista. Hirsikankaan kosteikko on osa laajempaa Suovunselän hoitosuunnitelmaa, jonka Vesistö- ja Luontokunnostus Janne Raassina on laatinut Kyyveden Osakaskunnan toimeksiannosta vuonna 2023.

Kosteikko valmistuu vuoden 2024 aikana. Rakenteen on suunnitellut Ripatti Pekka Tmi ja urakointityötä toteuttaa Maansiirto Kohvakka Ky. Se on osa Kyyveden valuma-aluetalkkari-hanketta, jota toteuttavat Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaiset ja ProAgria Etelä-Savo yhteistyössä Etelä-Savon ELY-keskuksen kanssa. Hanke on osa Ympäristöministeriön Vesiensuojelun tehostamisohjelmaa.

Ulkoilmatapahtumaan on hyvä varautua säänmukaisesti ja saappaat voi ottaa mukaan. Tapahtumassa on tarjolla juotavaa ja pientä purtavaa.

Tilaisuus on maksuton.

Järjestäjän yhteystiedot: Eeva Lahtinen, Kyyveden valuma-aluetalkkari, p. 050 4703884, eeva.lahtinen@proagria.fi

 

Lue lisää tapahtumasta / ilmoittaudu