Elintarvikkeiden säilyvyys

Teams

MKN Itä-Suomi

Koulutukset ja kurssit· Sienet ja villiyrtit· Luonnontuotteet

3115e35fbd4bb98e30253c1fa9323d6f

Elintarvikkeiden säilyvyys

Pienjalostajille suunnattu koulutus elintarvikkeiden säilyvyydestä to 11.9.2025 klo 13 – 14.30 Teamsin välityksellä.

Koulutuksen sisältö:

  • Säilyvyyteen vaikuttavat tekijät
  • Mikrobit elintarvikkeiden pilaajina
  • Hapettuminen elintarvikkeiden pilaajana
  • Tuotteen säilyvyyden hallinta
    • kuivatut yrtit ja marjat
    • kokonaiset vs. jauhetut yrtit ja marjat
    • pakastetut luonnontuotteet marjat ja kerkät
    • kuivat elintarvikkeet, jotka sisältävät öljyä, hunajaa, yrttejä, marjoja, pähkinöitä, siemeniä
    • keitetyt elintarvikkeet, hillot, siirapit
    • uunissa paistetut/paahdetut elintarvikkeet
  • Tuotteen säilyvyyden arviointi
  • Parasta ennen vai viimeinen käyttöpäivä?

Kouluttajana IdeaNature Oy.

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti luonnontuotteisiin pohjautuvien elintarvike- ja luonnontuotealan yrittäjille tai yrittäjiksi aikoville. Koulutuspaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, kuitenkin etusija kainuulaisilla. 

Koulutus on osa KantriLuonto-hankkeen tarjontaa ja sen järjestää ProAgria Itä Suomi / MKN Itä-Suomi.

Omavastuuhinta 45 € + alv 25,5 %. Kainuun ulkopuolelta hinta on 10 euroa kalliimpi.

Laskutustavat verkkolasku, sähköposti tai paperilasku (lisä 7 €). Kurssin laskuttaa ProAgria Itä-Suomi.

Ilmoittautuminen viimeistään 4.9.2025.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tulleesta peruutuksesta veloitetaan 50 % kurssin hinnasta. Mikäli osallistuja jää ilman hyväksyttävää syytä saapumatta kurssille, häneltä veloitetaan koko kurssimaksu.

Mikäli minimiosallistujamäärä (5) ei täyty, koulutus perutaan.

Lisätietoja koulutuksista antaa: Kirsi Sahrman-Hauhia, p. 050 570 3039, kirsi.sahrman-hauhia@maajakotitalousnaiset.fi

Lue lisää tapahtumasta / ilmoittaudu