Ammattimatka elintarvike- ja ruoka-alan yrityksille Pariisiin – rakkaudesta ruokaan

Ammattimatka elintarvike- ja ruoka-alan yrityksille Pariisiin – rakkaudesta ruokaan
Pariisi - Valon kaupunki, maailman taiteen, muodin, gastronomian ja kulttuurin keskus
Olette lämpimästi tervetulleita kanssamme kauniiseen ja värikkääseen Pariisin syksyyn tutustumaan ruoka-alan ammattilaisiin, ruokakulttuuriin, ranskalaiseen gastronomiaan ja alan tapahtumiin 7.-11.10.2025.
Matkan aikana näemme, koemme ja kuulemme miten maailman gastronomian sydämessä ruoka-alan ammattilaiset toimivat kestävällä tavalla ja ympäristöasioista huolehtien.
Tiistai 7.10.
Lähtö Helsinki-Vantaa Finnairin lennolla Pariisiin klo 16.05. Saapuminen Charles de Gaulles -lentokentälle klo 18.10 paikallista aikaa. Ryhmä vastaanotetaan lentokentällä, bussikuljetus hotelliin Pariisin keskustassa.
Majoittuminen hotelliin noin klo 20.00. Tervetuloa, yhteinen illallinen ravintolassa, kuuluu matkan hintaan, matkan ohjelman läpikäynti.
Keskiviikko 8.10.
Marché Beauvau - Marché d'Aligre
Place de la Bastillen ja Place de la Nationin välistä löytyvät Beauvaun markkinat, joita kutsutaan myös Aligre-markkinoiksi. Pariisilaiset suoraan sanoen rakastavat näitä markkinoita, jotka on jaettu kahteen osaan: kauppahallit ja kirpputorialue. Katettu tori on omistettu ruokakojuille, joissa myydään elintarvikkeita.
Iltapäivällä tutustumme luksuselintarvikkeiden tavarataloon la Grande Epicerie de Paris, josta löytyy yli 30 000 gourmet-tuotetta: sadoista suklaista suolaisiin herkkuihin, viinejä... ja tuhansia lahjaideoita!
Torstai 9.10.
TABLE RONDE
”Suomi ja suomalaiset elintarvikkeet ranskalaisten silmin” – miniseminaari:
miten huomioidaan kestävä kehitys ja vastuullisuus raaka-ainehankinnoissa Ranskassa, miten hankinnat suoritetaan tehokkaasti ja miten hävikkiä hallitaan yritysten toiminnassa niin toiminnallisesti kuin myös taloudellisesti.
Ranskalaiset ruoka-alan toimijat, vaikuttajat kertovat kokemuksiaan ja jakavat niitä ryhmälle – vinkkejä kansainvälisiltä markkinoilta suomalaisille ruoka-alan yrityksille. Keskustelua, verkostoitumista, mukavaa yhdessäoloa ja tutustumista kahden maan ruokakulttuureihin, ruoka-alan businekseen jne.
Catering Lenôtre
Lenôtre on maailmalla tunnettu ja merkittävä catering-yritys Ranskassa. Pääsemme mahdollisuuksien mukaan tutustumaan heidän toimintaansa kuuluisien chefien opastamana.
Latinalaiskortteli kattaa pääkaupungin 5. ja 6. kaupunginosan, ja siihen kuuluu joitakin Pariisin tunnetuimpia nähtävyyksiä Saint-Germain-des-Présistä Panthéoniin, Pariisin suureen moskeijaan (Grande Mosquée de Paris), Jardin des Plantesiin ja Jardin du Luxembourgiin sekä Arènes de Lutèceen.
Perjantai 10.10.
Rungis-tukkutori, jossa pääsemme tutustumaan maailman suurimman tuoretuotteiden markkinapaikkaan! Rungisin markkinat ruokkivat 18 miljoonaa ranskalaista eli neljäsosan sen väestöstä. 65% sen tuotteista myydään Suur-Pariisin alueella, Ile-de-Francessa, ja jos markkinat lakkaavat toimimasta, koko alue halvaantuisi. Jos ravintoloitsijat ja ruokakaupat eivät enää toimisi, kestäisi vain kolme tai neljä päivää, jotta tuoretuotepula syntyisi. Tukkutori toimii tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti Pariisin eteläosissa huolehtien kestävästi miljoonia ihmisiä – näin suuri yksikkö ei muutoin pysty hoitamaan tehtäväänsä.
Montmartren sadonkorjuufestivaalit
Ryhmä pääsee mukaan ainutlaatuiseen, jokavuotiseen tapahtumaan, joka järjestetään Pariisissa Montmartrella: sadonkorjuufestivaalit! Joka lokakuun toinen viikonloppu Montmartre juhlii viiniperinteitään ja toivottaa tervetulleeksi viinitarhan uuden vuosikerran saapumisen. Näin on tehty vuodesta 1934 lähtien, ja tapahtumasta onkin tullut väistämätön tapahtuma pariisilaisessa elämässä – sen suosio kasvaa vuosi vuodelta, ja viime vuonna kävijöitä oli yli 400 000.
Lauantai 11.10.
Aamiaisen jälkeen päivällä mahdollisuus tutustua ranskalaisten luksusruokakauppojen tarjontaan, tuotteiden esillepanoon, hinnoitteluun ja mahdollisesti paikallisiin tuottajiin. Kohteet tarkentuvat lähempänä osallistujien kiinnostuksen mukaan.
Noin klo 15 lähdemme tilatulla kuljetuksella kohti Charles de Gaulles lentokenttää. Finnairin lento Helsinkiin klo 18:55, Hki-Vantaa klo 22:50
Tarkempaan matkaohjelmaan voit tutustua täällä.
Ilmoittautumiset
Sitovat ilmoittautumiset 31.5.2025 mennessä matkajärjestelyjä varten.
Matkan hinta
Osallistujia 15 hlöä tai vähemmän 1 290 € + alv per hlö
Osallistujia yli 15 hlöä 1 225 € + alv per hlö
Hintaan lisättävän arvonlisäveron osuus on noin 50-150 €/hlö. Alv-osuus varmistuu lopullisesti vasta, kun kaikki ilmoittautumiset on saatu ja lopullinen kokonaishinta on tiedossa.
Matkan maksaminen
Ennakkomaksu 300 € (alv 0%) sitovan ilmoittautumisen jälkeen kesäkuussa 2025.
Loppumaksu 31.8.2025 mennessä.
Hintaan sisältyy:
-lennot Helsinki – Pariisi – Helsinki
-majoitus kahden hengen huoneessa aamiaisin
-matkustajamaksut ja lentokenttäverot
-matkatavarat lennolla, käsimatkatavara 8 kg ja kirjattava matkatavara 1 x 23 kg
-kuljetukset Pariisissa kun ryhmä ei liiku metrolla
-Pariisin majoitusverot lokakuun tilanteen mukaan
-tuloillallinen 7.10. ja ke-to-pe lounaat ruokajuomineen
-vierailut ja maistatukset ohjelman mukaan
-oppaan palvelut
Hintaan ei sisälly, lisämaksut
-majoitus yhden hengen huoneessa, lisämaksu 200 €
-metroliput Pariisissa
-muut kuin yllä mainitut ateriat ja ruokajuomat
-peruutusturva ja matkavakuutus
Lentojen aikataulut
AY 1577 07.10.2025 16:05 - 18:10 Helsinki - Pariisi Charles de Gaulle
AY 1578 11.10.2025 18:55 - 22:50 Pariisi Charles de Gaulle – Helsinki
Ajat ovat paikallisaikoja. Muutokset mahdollisia.
Matkan järjestää KEKE - Kymenlaakson elintarvikesektorin kestävä kehitysloikka-hanke
Lisätietoja
Tuula Repo Jonna Nygård
p. 040 588 0958 p. 050 594 8250
tuula.repo@proagria.fi jonna.nygard@proagria.fi