Paljonko tarjottavia varataan

Kuva: Maa- ja kotitalousnaisten Keskus / Jouni Ranta
Määrät henkilöä kohden
 

Alkuruoat

  • salaatti  100-150 g
  • tuoresuolattu kala 100 g
  • savustettu kala 75 g
  • leikkeleet  75 g
  • keitto  1,5- 2 dl 
 

Pääruoat (kahden lajin aterialla)

  • salaatti  150-250 g
  • laatikko  300-350 g
  • keitto  3 - 5 dl  
  • fileoitu kala  150 g
  • savustettu kala 150 - 200 g
  • lihakastike  150 - 200 g
  • luuton liha ja paisti 100 - 150 g
  • pihvit ja leikkeet 130 - 150 g
  • jauheliha- ja murekeruoat 100 - 150 g
  • broileri  250 g
  • broileri rintafile 100 g
 

Lisäkkeet

  • keitetty peruna 200 g
  • keitetyt kasvikset  75 g
  • riisi tai makaroni 60 g
  • laatikko 100 - 150 g
  • tuore salaatti  75 g
  • kastike  0,5 dl
  • muhennos  1 dl
 

Jälkiruoat

  • kiisseli tai puuro 150-200 g
  • pannukakku  150 g
  • marjat  100 - 150 g
  • jäädyke, jäätelö, hyytelö 100 - 125  g
  • juustotarjotin  75 - 100 g
  • jälkiruokakastike 50 - 75 g
  • kahvi, tee   1 - 2 kkp
 

Juomat

 
Onnittelujuoma  1,25 dl / hlö
 
Ruokajuomat
  • maito tai kotikalja tai kivennäisvesi 2 lasia
  • mieto viini 1 - 2 annosta (1 annos = 12 cl)
  • väkevä viini 1 annos (1 annos = 8 cl)
 
Jälkiruokajuoma
  • kahvi, tee 1 kkp
 
Muut juomat
  • konjakki , likööri 1 annos (1 annos = 4 cl)
 
Koko pullo (0,75 l) =  6-7 annosta (mieto viini),  9 annosta (väkevä viini)
 

Kahvi- ja teekutsuilla tarjotaan henkilöä kohden

  • kahvi/ tee   2-3 kkp
  • vehnänen, kääretorttu, kuivakakku tms 1 viipale tai kpl 
  • pikkuleipä   1 kpl / laji  (jos vieraissa on runsaasti lapsia, kannattaa pikkuleipiä varata runsaammin)
  • kahvipöydän voileipiä 3 kpl
  • voileipäkakku  1-2  cm viipale
 
Varaa kahvipöytään 
  • maitoa (vähälaktoosinen/laktoositon) 5 dl/10 hlöä, 1 l/20 hlöä, 2,5 l/50 hlöä
  • sokeria ja makeutusainetta
 

Jaa