Nyhtökaura-kaalilaatikko

Kuva: Sami Piskonen


6 annosta


1 kg kaalia   
3 rkl rypsiöljyä   
1,5 dl  esikypsennettyjä ohrasuurimoita
1 pkt (250 g) nyhtökauraa (nude)
1  iso sipuli   
2 rkl siirappia   
2–3 tl meiramia 
0,25 tl mustapippuria   
4 dl kasvislientä   

1. Kypsennä esikypsennetyt ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. 
2. Suikaloi kaali. Kannan kovimman osan voi jättää pois. Kuumenna 2 rkl öljyä isolla pannulla tai paistokasarissa. Hauduta kaali pehmeiksi parissa erässä. Siirrä kaalisuikaleet kulhoon odottamaan.  Mausta siirapilla.
3. Hienonna sipuli. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla. Pane sipulit ja nyhtökaura pannulle. Riko nyhtökaura pienemmiksi paloiksi lastalla. Paista sekoitellen, kunnes sipuli pehmenee. Lisää mausteet ja sekoita hyvin. 
4. Sekoita keskenään nyhtökauraseos, kaali ja ohrasuurimot. Kumoa uunivuokaan. Kaada kasvisliemi vuokaan. 
5. Paista kaalilaatikkoa 200-asteisessa uunissa noin tunti. Peitä foliolla, jos pinta ruskistuu liikaa. Tarjoa puolukkasurvoksen kera.
 

Jaa