Maistuva maaseutu -retket

Piirikeskukset ovat järjestäneet  vuoden 2017 aikana Maistuva maaseutu -matkoja maakuntiin. Matkoilla on tutustuttu kohdemaakunnan nähtävyyksiin, pienyrityksiin sekä herkuteltu paikallisilla antimilla.
 

 

Olululaisten Maistuva maaseutu -järjestöretki Keski-Suomeen 25.- 27.5.2017

Kalevantuli Oy:n kynttiläpajalla tutustuttiin kotimaiseen kynttilätuotantoon Multialla.  Vanhan kirkon historiaa Vanhan Keuruun alueellavalotti mukaansa tempaavastii pappilan Kaisa-piika. Vanhassa pappilassa myös nautittiin maistuva ateria. Vanha pappilan kuten retken muidenkien retken ruokapaikkojen ajatuksena on hyödyntää mahdollisimmma paljon lähiruokaa.  Paikallisia antimia nautittiin  myös  Hotelli Keurusselässä ja Rajalan riihessä, Pihtiputaalla.Kuva Maija Ojalehto

 

 

 

 

 

Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten Maistuva maaseutu makumatkan kohteena oli Etelä- Pohjanmaalla Kauhajoen ruokamessut 1.9.2017 - 2.9.2017

Hämes-Havusen talonpoikaistalon idyllisessä pihapiirissä nautittiin makumatka paikallisiin makuihin maistelemalla tuotteita myyntikojuista ja tietysti nautittiin myös hyvä sesongin raaka-aineista valmistettu lounas. messujen teemana oli elinvoimaa kotimaasta. Messuilta ostettiin myös herkkuja kotiin vietäväksi. Tapahtuma tarjosi makumatkan paikallisen, alueellisen sekä eri maakuntien lähiruoan äärelle. Tietysti tapahtumassa kuunneltiin myös erilaisia esityksiä. Puheenjohtajamme, keittiömestari Maija Silvennoinen ja asiantuntijamme Asta Asunmaa valmistivat sadonkorjuun herkkuja esiintymislavalla. Hienoa nähdä miten ruoan aitous ja alkuperä olivat kaikessa sydäntä lähellä. Kuva: Maija Willman

 

Kainuulaiset Hailuodossa   

Kainuun maa- ja kotitalousnaisten keväinen Maistuva maaseutu –retki Hailuotoon sai monikulttuurista väriä, kun syyrialaisia maahanmuuttajaperheitä osallistui retkelle Kerälän ympäristön maatalousnaisten mukana.
Sää suosi, ja matkalla tutustuttiin mm. paikallisiin yrityksiin. Meren läheisyys näkyi ja maistui. Kiitos kaikille osallistujille sekä oppaana olleelle Arja Keräselle Oulun maa- ja kotitalousnaisista. Kuva: Risto Vesterinen

 

Keski-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskuksen järjestämä Maistuva maaseutu -matka Keski-Pohjanmaalle 17.–18.2.2017

Matkalla tutustuttiin Kaustisen kansanlääkintäkeskukseen ja osallistuttiin Kaustisen kansantaiteenkeskuksen talon soiva -esittelykierrokselle ja kansansoitinmuseon esittelyyn. Tallarin konserttissa kuulltiin tarinointia Kaustisen perinteistä  sekä ihanaa soittoa. Matkalla pistäydyttiin myös Pesolan leipomon myymälässä Kaustisilla. Kokkolassa nautittiin Kruununvoudin talolla herkullisen Kievarin kuupanon lounas. Kokkolan kaupunginteatterissa matkalaisia viihdytti näytös Iltatähti.  Toisena matkapäivänä tutustuttiin Jukkolanmäen Navetanvinttiin ja kellariin sekä kuultiin navetan naisten toiminnasta. Jukkolan juustolan esittelyn lomassa maisteltiin talon juustoja. Osuuskunta Lohtajan Suoramyynnissä Vihtorissa sujui kätevästi matkatuliaisten hankinta. Paluumatkan lounas nautittiin Räyringillä Vanhassa Meijerissä.     

 

Oulun Maa- ja kotitalousnaiset suuntasivat Maistuvalle makumatkalle Kainuuseen

Oulun piirikeskuksen matkalaiset maistelivat ruokaretkellä Kainuun makuja. Kainuulaiset ovat aina arvostaneet perinteikästä ja konstailematonta ruokaa, jossa luonnon puhtaat raaka-aineet pääsevät oikeuksiinsa. Vahva-arominen riista, maukkaat kalat, erilaiset marjat ja sienet ovat aina kuuluneet kainuulaiseen ruokapöytään eri muodoissaan. Vierailukohteina oli elintarvikealan yrityksiä, jotka valmistavat tai jatkojalostavat luonnon raaka-aineita kuluttajille ja alueen ravintoloiden käyttöön. Kuvassa aloitellaan herkullista lounasta Kainuuravintola Kipossa Vuokatissa. Kuva Matti Lahdenperä

 

 

 

 

 

 

Jaa