Kuinka monelle riittää

Nämä määrät koskevat juhlatarjoiluja, joissa tarjolla on useampaa laatua. Jos tarjoilu on suppea, tarvitaan isompia määriä. Muista, että tarvittavaan määrään vaikuttavat myös esimerkiksi vieraiden ikä ja edellisen ruokailun ajankohta.     

5 dl:n pullataikina:

  • pikkupullia noin 40 kpl 
  • korvapuusteja noin 30 kpl
  • pullapitkoja  2 kpl, yhdestä pitkosta 25 viipaletta
  • pullakranssi 1 kpl noin 40-50 viipaletta
 
5 dl:n sämpylä- tai leipätaikina:
  • pyöreitä tai vuokaleipiä 2 kpl
  • patonkeja 2-3 kpl
  • sämpylöitä noin 20 kpl
 
Kahvikakku: 25 - 30 viipaletta
Kääretorttu: noin 15 viipaletta
Uunipannullinen piirakkaa tai leivoksia: 25 - 30 palaa
Pyöreä piirasvuoka, halkaisija n. 26 cm:  8 - 16 palaa
4 munan täytekakku: 10-15 hengelle
 
Kahvi:
  •  5 hengelle, n. 10 kkp, 1,5 l vettä + 2,25 - 2,5 dl (n.100 g) kahvijauhetta
  •  10 hengelle, n. 20 kkp, 3 l vettä + 4,5 - 5 dl (n. 200 g) kahvijauhetta
  •  25 hengelle, n. 50 kkp, 8 l vettä + 11 dl (n. 500 g) kahvijauhetta
  •  50 hengelle, n. 100 kkp, 15 l vettä + 22 dl (1 kg) kahvijauhetta

Huomaa, että kahvikupillinen (kkp) on vain 1,25 dl eli pienempi kuin arkikäytössä olevat isommat kahvimukit.

 
Tee:
  • 10 hengelle, 4 l vettä, 1 dl teelehtiä

Jaa