Nokkosten käsittely

Nokkoset on hyvä ryöpätä ennen käyttöä, jotta niiden nitraattipitoisuus pienenee.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita nokkoset veteen 30 sekunniksi. Laske aika siitä, kun vesi alkaa kiehua uudelleen.
Kaada nokkoset ryöppäyksen jälkeen lävikköön ja jäähdytä nopeasti kylmän veden alla.
Purista enin vesi kevyesti pois, jos käytät nokkoset heti.
Jos pakastat ne, kuivaa paremmin pyyhkeen tai talouspaperin sisällä puristellen. Silppua pieneksi ja pakasta sopivina annoksina.
 
Jos kuivatat nokkosia, niitä ei tarvitse ryöpätä. Kuivata varsineen ja riivi lehdet vasta sitten irti.
 
Vinkki: Kerää syksyllä nokkosen siemeniä ja kuivata ne. Ripotele esimerkiksi puuron tai myslin päälle.
 

Jaa