10 syytä valita Green Care -palveluja

Opas esittää 10 hyvää syytä käyttää ja tuottaa erilaisia maaseudun Green Care -palveluita. Tarkoituksena on tuoda esiin eri aiheita, miten Green Caren voimavaroja ja resursseja voidaan hyödyntää. Suomessa on tarjolla maaseutua, maisemaa, metsiä, vesistöjä, maatiloja, puutarhoja, luonnon monimuotoisuutta ja eläimiä. Nämä kaikki ovat valmiita resursseja hyödynnettäväksi erilaiseen Green Care -toimintaan. Tässä oppaassa on pyritty selventämään myös Green Careen liittyvää termistöä ja määritelty käsite Green Care.

Opas on syntynyt Agrisociale -hankkeen tuloksena. Hanke oli kansainvälinen yleishyödyllinen kehittämishanke, jonka pääpartneri oli sardinialainen Gal Sulcis Iglesiente Capoterra e Campidano di Cagliari. Hanke oli suomalainen osa “Agrisociale: cultivating citizenship”- hanketta. Hanke oli
tarkoitettu ja kohdennettu hoiva- ja hyvinvointiyrittäjyyttä miettiville, aloittaville ja toimintaansa kehittäville maaseudun yrittäjille, yrityksille ja yhteisöille. Hanketta toteutettiin Kehittämisyhdistys Sepra ry:n ja Maaseudun kehittämisyhdistys Silmu ry:n toiminta-alueilla. Kyseiset Leader -toimintaryhmät olivat hankkeen rahoittajia.

Oppaan PDF-version saat auki (ja ladattua itsellesi) Materiaalit-kohdasta.

10 SYYTÄ VALITA GREEN CARE -palveluja 

Tekstit: Karita Alén, Auli Hirvonen, Katriina Koski, Hannele Veteli
Toimitus ja taitto: Auli Hirvonen, Katriina Koski
Julkaisija: Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten Agrisociale -hanke 2015

ISBN:
ISBN 978-952-7050-11-8 (rengaskirja)
ISBN 978-952-7050-12-5 (pdf)

 

Jaa