Villiyrttisilli

Alkukesän herkku maistuu perunoiden tai ruisleivän kanssa

Villiyrittisilli
Kuva: Kati Laszka

Villiyrttisilli

4 annosta

n. 150 g matjessillifileetä
1 tlk (150 g) ranskankermaa
2 tl sinappia
1 tl sokeria
1 rkl etikkaa
1 varhaissipuli varsineen
1 dl silputtuja villiyrttejä (esim. poimulehtiä, voikukanlehtiä, suolaheinää, siankärsämöä)
(tilliä pinnalle)

Leikkaa sillifilee tarvittaessa annospaloiksi ja asettele tarjoiluastiaan.

Sekoita sinappi, sokeri ja etikka ranskankermaan. Voit käyttää myös kermaviiliä, paksua, maustamatonta jogurttia tai smetanaa.

Silppua sipuli ja varret. Levitä osa sipulista ja varsisilpusta sillille ja sekoita loput ranskankermaan villiyrttien kanssa.

Lusikoi seos sillin päälle nokareina ja koristele halutessasi tillillä. Tarjoa kesäperunoiden tai ruisleivän kanssa.

VINKKI! Villiyrttien sijaan voit käyttää tilliä, rakuunaa, basilikaa ja timjamia.