Mustikkajäätelö pakastemarjoista

Mustikkajäätelö maistuu kesältä, ja valmistuu pakastemarjoista hetkessä

Mustikkajäätelö
Kuva: Laura Riihelä

Mustikkajäätelö

4–5 annosta

200 g (noin 3 dl) pakastettuja mustikoita
150 g (2–3 dl) pakastettuja mansikoita (tai omenalohkoja)
3–4 rkl glukoosisiirappia (tai taloussiirappia)
1 tl kardemummaa
2 dl paksua jogurttia (7–10 % rasvaa)

Mittaa kohmeiset marjat tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon.

Käynnistä kone ja sekoita tasaiseksi massaksi, lisää siirappi ja lopuksi jogurtti ja sekoita nopeasti. 3. Anna tarvittaessa kohmettua muutama tunti pakastimessa ja sekoita välillä.

Tarjoa jäätelö marjojen kanssa. Jäätelö on heti pehmeää syötävää, mutta se säilyy myös pakastimessa pari viikkoa. Anna pakastetun jäätelön pehmetä ennen tarjoilua.