Mehevä Appelsiinikakku

Keski-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaisten ruoka- ja ravitsemusasiantuntija Niina Vihelä on muokannut reseptin amerikkalaisesta leivontablogista. Kakku on herkullinen ja mehevä. 

 

Mehevä Appelsiinikakku

 

2,5 dl öljyä (kylmäpuristettu oliiviöljy)

3 munaa

2,5 dl maitoa

2tl appelsiininkuorta

0,5 dl appelsiinin mehua

(2 rkl appelsiinilikööriä)

4 dl sokeria

4,5 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)

1,5 tl suolaa

0,5 tl leivinjauhe

0,5 tl ruokasooda

tomusokeria

 

Lämmitä uuni 160 asteeseen.

Vuoraa 22cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.

Kaada isoon kulhoon ruokaöljy ja rikotut munat ja vatkaa emulsioksi.

Lisää maito, appelsiinin mehu ja likööri ja vatkaa hyvin sekaisin

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista

Lisää kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita nopeasti. Taikina jää aika löysäksi.

 

Paista kullanruskeaksi n. 60-75 min uunista riippuen. Kokeile tikulla kakun keskeltä kypsyys.

Anna jäähtyä vuoassaan vähintään 1 h ennen kuin irrotat reunuksen.

Siivilöi kypsän kakun päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakku säilyy ilmatiiviisti pakattuna huoneen lämmössä n. viikon.

 

Jaa

Ota yhteyttä

Palvelut