Mansikkatäytekakku
Upea kakku täytetään raikkaalla raparperihillokkeella

Mansikkatäytekakku
Pohja
4 kananmunaa
2 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Raparperihilloke
250 g raparperin paloja kuorittuna (nuoria raparpereja ei tarvitse kuoria, vain päät otetaan pois)
100 g hillo/marmeladisokeria
Täyte
200–300 g raparperihilloketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl mansikan paloja
Kostutus
vaalea mehu tai alkoholiton päärynäsiideri
Päälle
tuoreita mansikoita
Kiille
1½ dl vettä
vajaa ⅔ dl hyytelösokeria
Reunapursotus
5 dl vispikermaa
Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2,5 litran vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Valmista raparperihilloke keittämällä raparpereja ja hillosokeria. Kun keität hilloketta nuorista alkukesän raparpereista, niin saat ihanan vihreän hillokkeen!
Vatkaa täytettä varten kerma kovaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon rahka ja raparperihilloke ja mausta sopivan makeaksi. Lisää joukkoon vielä paloiteltuja mansikoita.
Halkaise kakku kolmeen osaan.
Kostuta ja täytä kakkupohja.
Sivele kakun pintaan ohut kerros hilloa tai marmeladia ja asettele viipaloidut mansikat pinnalle.
Keitä kakun päälle kiille hyytelösokerista ja sivele hiukan jäähtyneenä pullasudilla mansikoiden päälle.
Koristele kakun reunat kermavaahtopursotuksella.