Kirsikkamuffinit

Kirsikkamuffinit Kuva Kati Laszka

n. 16 kpl

2 dl kirsikoita

75 g voita

2 kananmunaa

1 dl fariininsokeria

1 dl kermaviiliä, paksua jogurttia tms

1,5 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

0,75 dl hasselpähkinärouhetta

2 tl kanelia, kardemummaa tai piparkakkumaustetta

(Pinnalle: vaniljatuorejuustoa ja kirsikoita)

1. Halkaise tuoreet kirsikat ja poista kivet. Sulata voi.

2. Vaahdota munat ja fariinisokeri.

3. Lisää joukkoon sulatettu voi, kermaviili sekä kuivat aineet ja kirsikat.

4. Levitä pellille paperiset muffinivuoat (n. 16 kpl) ja jaa taikina vuokiin.

5. Kypsennä muffineja 200 asteessa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä.

6. Halutessasi notkista vaniljalla maustettu tuorejuusto ja pursota sitä jäähtyneille muffineille. Koristele kirsikoilla. Tai siivilöi muffineille vain tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Vinkki! Korvaa pähkinärouhe 2 ruokalusikallisella kaurahiutaleita ja 50 grammalla rouhittua tummaa suklaata.

Jaa

Ota yhteyttä

Palvelut