Kirsikkakastike

Kirsikkakastike sopii vaikkapa riistan ja maksaruokien kanssa tarjoiltavaksi

Kirsikkakastike vaaka Kati Laszka 5240 compressed

Kirsikkakastike 

4 annosta

0,5 l happamia kirsikoita
1 pieni sipuli
2 rkl öljyä
0,75 dl punaviiniä tai herukkamehutiivistettä
2 dl mietoa kasvislientä
0,25 tl jauhettua valkopippuria
2 tl sokeria
1 rkl vettä
1 rkl maissijauhoja
suolaa

1. Halkaise kirsikat ja poista kivet.

2. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota sipulia öljyssä noin 5 minuuttia.

3. Lisää kirsikat ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Kaada sekaan punaviini ja kasvisliemi. Keitä noin 5 minuuttia. Mausta pippurilla ja tarvittaessa sokerilla. Jos käytät mehua, sokerilisäystä ei välttämättä tarvita.

4. Sekoita vesi ja maissijauhot ja kaada seos koko ajan sekoittaen kirsikoiden joukkoon. Keitä pari minuuttia. Tarkista maku ja tarjoa esimerkiksi maksapihvien tai riistan kanssa.