Juustotäytteiset munakoisorullat

Maistuva kasvisherkku, jonka esivalmistelut voit tehdä jo aiemmin

Munakoisot kasvimaalla
Kuva: Tiina Makkonen

Juustotäytteiset munakoisorullat 

n. 900 g (2 isoa) munakoisoa
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl tummaa balsamicoa

Täyte
250 g (hienorakeista) raejuustoa
kourallinen tuoretta basilikaa
1 kananmuna
2 dl (100 g) juustoraastetta
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 tl yrttisuolaa

Tomaattikastike
1 tlk (n 400 g) tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
0,5 tl jauhettua valkopippuria
(1 tl savupaprikajauhetta)
(Pinnalle: 0,5–1 dl juustoraastetta)

Leikkaa munakoisoista pitkittäin noin 12 ohutta viipaletta. Paahda niitä halutessasi muutama minuutti kummaltakin puolelta kuivalla pannulla tai parilalla. Levitä viipaleet leikkuulaudalle ja sudi molemmille puolille öljyä ja balsamicoa.

Valmista tomaattikastike. Sekoita tomaattimurskan joukkoon kuorittu, murskattu valkosipuli ja mausta suolalla sekä pippurilla (ja savupaprikalla).

Voitele uunivuoka ja lusikoi siihen puolet tomaattikastikkeesta.

Kumoa raejuusto kulhoon. Silppua basilika ja sekoita munan, juustoraasteen ja mausteiden kanssa raejuuston sekaan.

Jaa seos munakoisoviipaleille ja kääri viipaleet rulliksi. Nosta rullat tomaattikastikkeen päälle vuokaan. Jos täytettä tuntuu olevan liikaa, sekoita se lopun tomaattikastikkeen joukkoon.

Lusikoi tomaattikastikkeen loppu rullien ympärille. (Ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta)

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes munakoisorullat ovat pehmenneet, kastike kuplii ja juusto saanut väriä.

VINKKI! Munakoisorullat on mukava herkku vaikka illanistujaisiin, sillä nämä voi tehdä uunivalmiiksi jo hyvissä ajoin ja kypsentää vasta ennen tarjoilua.