Herkullinen kinkkuvoileipäkakku

Koristelussa voi käyttää mielikuvista mielin määrin.

I iso vuokaleipä (5-6 kerrosta)
200g Helmann´s majoneesia
100g creme fraise
300g saunapalvikinkkua
1 Suolakurkku
mustapippuria
6 dl lihalientä

Leikkaa leipä 5-6 kerrokseen ja poista kovat reunat. Käytä leipänä hyvän makuista hiivaleipää. Paahtoleivästä tulee yleensä aika mauton ja koostumus menee helposti ”mössöksi”.

Leikkaa palvikinkku ja suolakurkku mahdollisimman pieneksi veitsellä. Jos käytössä on kutteri, voi käyttää myös sitä. Voit käyttää myös valmista palvikinkkurouhetta. 

Sekoita rouheen sekaan majoneesi ja creme fraise ja mausta mustapippurilla.

Kuorrutus

2 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa

Vaahdota kerma ja yhdistä notkistetun tuorejuuston kanssa.

Koristeet

300g Emmental-juustoraastetta
Ohuenohutta palvikinkkusiivua
kirsikkatomaatteja
herneenversoa
villiyrttejä (ketunleipä)

Kokoaminen:

Järjestä pitkittäin leikatut leipäsiivut järjestykseen, niin, että saat mahdollisimman tasakokoisen ”harkon” aikaan.

Laita alimmainen siivu tarjoilualustalle ja kostuta lihaliemellä. Laita väliin tasainen kerron kinkku-massaa. Tee niin monta kerrosta kuin leipiä on. Kostuta alinta kerrosta vähiten ja ylintä eniten, niin saat tasaisen kosteuden koko kakkuun. Lopuksi vuoraa kakku kelmulla ja laita päälle paino, esim leikkuulauta ja anna tekeytyä mielellään seuraavaan päivään.

Tee kuorrutus ja levitä se koko kakun ympärille tasaisesti esim. palettiveitsen avulla. Painele reunoille juustoraastetta ja koristele kansi haluamallasi tavalla.

    

Nämä kakut ovat Keski-Pohjanmaan ruoka- ja ravitsemusasiantuntija Niina Vihelän tekemiä. Vinkiksi vielä, että kannattaa käyttää juuri ohjeessa mainittua Helmann´s majoneesia. Sillä onnistut parhaiten!

                                                                

 

Jaa