Bebe-leivokset

Bebe-leivos on pieni herttainen tarjottava

Bebe-leivokset
Kuva: Timo Viljakainen

Bebe-leivokset

n. 30 kpl bebe-leivoksia (pohjat paistettu kertakäyttöisissä foliovuoissa tai silikonisissa muffinivuoissa tai isommissa (halkaisija n. 7 cm) bebe-leivosvuoissa) tai n. 45 pientä bebe-leivosta (pohjat paistettu pienissä bebe-leivosvuoissa, halkaisija noin 4 cm)

    Leivospohjat
    150 g voita tai margariinia
    0,75 dl sokeria
    3 dl vehnäjauhoja
    0,5 tl leivinjauhetta

    Täyte
    1,5 dl maitoa
    1 muna
    1 rkl perunajauhoja
    150 g voita
    0,5 dl sokeria
    2 tl vaniljasokeria

    Kuorrute
    4 dl tomusokeria
    3,5 - 4 rkl vettä
    punaista elintarvikeväriä
    sokerihelmiä tai nonparelleja

    1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita voi-sokerivaahtoon jauho-leivinjauheseos. Voitele vuoat (silikonivuokia ei tarvitse voidella). Painele taikinaa bebe-vuokien pohjalle ja reunoille. Jos käytät korkeampia folio- ja silikonivuokia, painele taikinaa reunoille noin sentin korkeudelle.
    2. Laita vuoat pellille ja paista 175 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes ovat kypsiä.
    3. Anna leivosten jäähtyä vuoissaan hetken aikaa. Irrota pohjat vuoista, kopauta esim. ruokailuveitsen varrella bebe-leivosvuoan pohjaa, jotta leivospohja irtoaa. Folio- ja silikonivuoista pohjat nostetaan pois.
    4. Sekoita kattilassa keskenään maito, muna ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan hyvin sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä.
    5. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kiisseliä ruokalusikallinen kerrallaan voivaahtoon ja vatkaa seos jokaisen lisäyksen jälkeen tasaiseksi, ettei kiisseli juoksetu.
    6. Täytä leivospohjat täytteellä ja levitä täyte tasaiseksi tai hieman keskeltä koholle. Nosta leivokset jääkaappiin/pakastimeen, kunnes täytteen pinta on jähmettynyt.
    7. Sekoita tomusokeria ja vettä niin, että seos on paksua tahnaa. Lisää tässä vaiheessa pieneen vesitilkkaan sekoitettua elintarvikeväriä sen verran, jotta saat halutun sävyn. Lisää vielä vettä, jotta seos on sopivaa levitettäväksi leivoksille.
    8. Levitä kuorrutetta veitsellä tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle. Ripottele pinnalle sokerihelmiä tai nonparelleja.
    9. Säilytä bebe-leivokset jääkaapissa. Ne sopivat hyvin myös pakastettaviksi ja sulavat nopeasti vaikka yllätysvieraille.