Aasialainen liha-kasvispannu

Liharuoat

Kesäinen ruoka, jonka voi valmistaa ulkona muurinpohjapannulla.

Lihakasvispannu lautasella
Kuva: Kati Laszka

Aasialainen liha-kasvispannu

4 - 6 annosta (M G)

400 - 500 g porsaan tai naudan ulkofileetä
3 - 4 dl esikäsiteltyjä metsäsieniä
3 - 4 varhaissipulia varsineen
2 - 3 porkkanaa
2 naurista
n. 500 g varhaiskaalia
0,5 dl sokeriherneitä tai leikkopapuja
muutama pyöräytys mustapippurimyllystä
rypsiöljyä paistamiseen

Kastike:
1 dl valkoviiniä tai omenamehua
4 dl liha- tai kasvislientä
0,5 dl (japanilaista) soijakastiketta
2 rkl sokeria

Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Helpoiten se onnistuu, jos pidät lihan jonkun aikaa pakkasessa kohmettumassa.

Viipaloi sienet ja sipulit. Silppua sipulinvarret ja laita eri kulhoon. Rapsuta porkkanat tarvittaessa ja kuori nauriit. Leikkaa porkkanat viistosti pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi nauriit. Suikaloi kaali. Leikkaa sokeriherneet tarvittaessa puoliksi. Jos käytät papuja, esikeitä niitä 5 minuuttia ja valuta ja leikkaa puoliksi.

Sekoita kastikeaineet kulhoon tai kannuun.

Kuumenna öljy pannulla ja ruskista lihapalat nopeasti. Mausta pippurilla ja nosta sivuun odottamaan.

Paista sieniä hetki yksikseen pannulla ja lisää sitten muut ainekset sipulin varsia lukuun ottamatta. Jos haluat, voit paistaa kasvikset omina ryhminään pannulla. Jos teet ruoan tavallisella paistinpannulla, kasvikset pitää paistaa parissa erässä.

Lisää lihapalat pannulle ja valuta kastike aineksille. Keitä pari minuuttia. Ripottele pinnalle sipulinvarret ja tarjoa sellaisenaan. Maistuu myös leivän tai perunan kanssa.

VINKKI: Varmista soijakastikkeen gluteenittomuus tarvittaessa. Vegaanisen version voit valmistaa esimerkiksi Vöneristä, maustamattomasta Härkiksestä tai Nyhtökaurasta.
Käytä pannuun keväällä huhta- tai korvasieniä, myöhemmin kesällä kantarelleja, tatteja tai haperoita. Tai osta kaupasta esimerkiksi siitake- tai herkkusieniä.
HUOM! Korvasienet täytyy ryöpätä runsaassa vedessä kahteen kertaan ennen paistamista!