Ruokahukka ruotuun, katse vesistöihin 2017-2019

Ruokahukka ruotuun, katse vesistöihin -hankkeen toiminta on käynnistynyt.

Tule mukaan!

  • Liity Hukantorjuntapartioon tekemään pieniä tekoja ruokahukan välttämiseksi. Pienistä teoista kasvaa suuria saavutuksia. Lue lisää siitä, mitä voit tehdä ja ilmoittaudu mukaan!
  • Opi lisää ruokahukasta ja sen vaikutuksesta vesistöihin, ruokavalintojen vaikutuksesta vesistöjen ja ympäristön hyvinvointiin ja sekä siitä, miten voit itse vaikuttaa veistöjen kuntoon. Lue alta lisää artikkeleista!
  • Osallistu Maa- ja kotitalousnaisten ruokakurssille. Kaikilla kursseillamme kiinnitetään hankkeen aikana erityistä huomiota ruokahävikin vähentämiseen ja kestäviin ruokavalintoihin. Lue lisää!
  • Ruokahukka ruotuun -infotilaisuudet herättävät ajattelemaan ja osoittavat, kuinka valtavasti vuosittain hukkaamme ruokaa. Infotilaisuuksia järjestetään ympäri maata. 
  • Viestiä viedään myös Maa- ja kotitalousnaisten yhdistysten toimesta. Esimerkiksi Naisvoimaa-viikolla 29.1.-4.2.2018 järjestettiin lukuisia Ruokahukka ruotuun -tapahtumia. Keskustelua herätettiin kokoamalla esille yhden henkilön keskimääräinen vuoden ruokahävikki. Lue lisää sivulta: Hukkaruokapöydät huomataan.
  • Vuosien 2018-2019 aikana hankkeessa järjestetään lisäksi info- ja näytöstilaisuuksia ja webinaareja. 

Maa- ja kotitalousnaisten ja Vesistökunnostusverkoston yhteisen Ruokahukka ruotuun, katse vesistöihin -hankkeen päätavoitteena on tuoda kuluttajille tietoa mahdollisuuksista vaikuttaa ympäristön, erityisesti vesistöjen tilaan omilla valinnoillaan sekä edistää ravinteiden kierrätystä. Tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä ja aktivoida vapaaehtoista vesienhoitotyötä havainnollistamisen ja positiivisen viestinnän avulla. Ympäristöministeriö on rahoittanut hanketta 400 000 eurolla Ravinteiden kierrätyksen edistämistä ja Saaristomeren tilan parantamista koskevasta ohjelmasta. Hanke toteuttaa hallituksen Kiertotalouden läpimurto ja puhtaat ratkaisut käyttöön –kärkihanketta.

Lue lisää:

Vesistökunnostusverkostosta
Ravinteiden kierrätyksen edistämistä ja Saaristomeren tilan parantamista koskevasta ohjelmasta.

 


Jaa

Tapahtumat

Artikkelit

Videot

Hanketoimijat

Palvelut