Kainuulainen Lähiruoka -hanke
Lähiruoka -hanke alkoi keväällä 2010 ja kestää helmikuun loppuun 2015.
Johdanto hankkeeseen
Toimenpiteet
Toimenpiteinä hankkeessa toteutetaan teemaviikkoja sekä osallistumisia myyntitapahtumiin ja –messuille, edistetään uusien hankkeiden, muun muassa yritysryhmähankkeiden syntymistä, toteutetaan selvityksiä työn tueksi ja tiedotetaan kaikkia kohderyhmiä ajankohtaisista ja tärkeistä asioista. Olemme mm. vieneet kainuulaisia yrittäjiä tuotteineen Herkkujen Suomi –tapahtumaan, toteuttaneet omia tapahtumia Kainuussa, pitäneet lähiruokaa esillä eri medioissa muun muassa Heikin Lähiruokaa –tv-ohjelmassa sekä yhteistyössä Sotkamon Jymyn ja Kainuun Rastiviikon kanssa ja auttaneet alkuun lähiruokapiirin sekä paikallisessa ravintolassa tarjottavan lähiruokalounaan.
Tulevaisuus
Elintarvikealan kehittyminen maakunnassa vaatii sitoutuneisuutta, pitkäjänteisyyttä, suunnitelmallisuutta ja selkeää toiminnan ohjausta kohti yhteistä päämäärää. Hankkeessa työn tukena toimii kehittämistyöryhmä, jonka voimin työstetään toteutettavia toimenpiteitä. Kehittämistyöryhmään kuuluu koulutus-, kehittäjä- ja rahoittajatahojen edustajia.
Lähiruokasektori on haastava toimintakenttä. Elintarvikkeiden pääsy kuluttajan lautaselle vaatii jokaisen ketjun toimijalta tahtotilaa ja aktiivisuutta. Työssämme uskomme lähiruoan tulevaisuuteen, sillä kainuulaiset elintarvikkeet vastaavat kasvavaan laadukkaan, turvallisen, alkuperältään tunnetun ruoan kysyntään.