HELMI - maaseutumatkailuyrittäjän vastuullinen toimintatapa

 

Tietoa hankkeesta

Matkailijat arvostavat yhä enemmän matkailuyritysten vastuullista toimintatapaa. Lähes 800 matkailuyritystä Suomessa on jo mukana jossakin kestävän kehityksen ohjelmassa tai sitoutunut toimimaan vastuullisesti. Maaseutumatkailuyritykset ovat vähemmistönä, vaikka Suomessa maaseutumatkailutoiminta on pitkälti luonnostaan kestävän kehityksen mukaista.

Maaseutumatkailulla ei olekaan tällä hetkellä yhteistä omaa käytännönläheistä luokitusta tai tapaa, joka painottaisi toiminnan vastuullisuutta, nostaisi viestillään alan arvostusta ja kilpailukykyä sekä ennen kaikkea toisi alalle näkyvyyttä.

Helmi-hanke keskittyi maaseutumatkailuyritysten vastuullisuustoiminnan ja -viestinnän edistämiseen. Hanke sai 100 % rahoituksen Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Maa- ja kotitalousnaisten Keskus toteutti hanketta yhteistyössä Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten piirikeskuksen kanssa. Hanke päättyi helmikuussa 2019.

 

 

 

 

 

 

 


Jaa

Tapahtumat

  • 26.09.2018

    HELMI-tietoiskut syys-lokakuussa 2018

    Ilmoittaudu ja tule paikan päälle kuulemaan ja kyselemään Helmestä – Vastuullisen maaseutumatkailun toimintatavasta. Kerrothan tilaisuudesta

Hanketoimijat