European Region of Gastronomy Juhlavuosi -hanke

Juhlavuoden kehitystyön tärkein tavoite on lähiruokaohjelman tavoitteiden mukaisesti rakentaa ja toteuttaa European Region of Gastronomy, Kuopio Region 2020-2021 juhlavuosien ohjelmaa yhteistyössä elintarvike-, matkailu- ja luovien alojen yritysten kanssa.

Keskiössä on gastronomia, joka tarkoittaa ensiluokkaisista raaka-aineista valmistettujen ruokien tuntemusta ja niiden valmistamista. Kehitystyö pohjautuu edellä mainittujen alojen sitouttamiseen alueen kehitystyöhön, uusiin toimintamalleihin ja verkostomaiseen toimintamalliin.

Hankkeen keskiössä on paikallistalouden, työllisyyden ja ruokakulttuurin edistäminen ja juhlavuoden ohjelmassa ja toiminnassa painotetaan sme-yritysten sisältöjä ja kehittämistä. Pidemmän aikavälin tavoitteena on rakentaa nostamalla alueen gastronomista tasoa jatkuvuutta vastuullisen ruokamatkailun kehitystyöhön.

Hallituksen lähiruokaohjelman tavoitteena on lähiruoka-alalla olevien toimijoiden yhteistyön vahvistaminen ja alan kehittämisen tehostaminen. www.tastesavo.fi 

Hankkeen toteutusaika on  01.08.2019 - 31.12.2021.


Jaa

Tapahtumat

  • Iisalmi 03.03.2021

    Tuotteistamistyöpaja

    Työpaja pitää sisällään ruoka-, matkailu-, hyvinvointimatkailu- ja kivijalkayritysten palveluiden tuotteistamisen esittely- ja myyntikuntoon

  • Kuopio 18.03.2021

    Tuotteistamistyöpaja/Kuopio

    Työpajassa keskitytään tuotteen myyntikuntoon saattamiseen, hinnoitteluun sekä verkostotuotteen rakentamiseen.

  • Kuopio 25.03.2021

    Tuotteistamistyöpaja 2/Kuopio

    Työpajassa keskitytään laatu- ja tuotesuosituksiin sekä markkinoinnin ja myynnin kanaviin.

  • 15.04.2021

    Ota ympäristöasiat hallintaan - Webinaari

    Ota ympäristöasiat hallintaan - Webinaari 15.4.2021 klo 13-14 ja työpaja 19.4.2021 klo 14-16

Hanketoimijat