Kesätyöntekijä: hanki hygieniapassi ajoissa!

2 min read

Uutinen

Järjestämme hygieniapassitestejä ympäri Suomen.

Mkn tapahtuma hygienitestaus nuoret pixhill

Tarvitset hygieniapassin, jos käsittelet työssäsi pakkaamattomia, helposti pilaantuvia elintarvikkeita eikä sinulla ole elintarvikealan ammatillista tutkintoa. Järjestämme testitilaisuuksia ympäri Suomen.

Esimerkiksi kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt, erilaiset kioskit, pikaruokaravintolat, elintarvikemyymälät ja myös monet elintarvikkeita valmistavat tehtaat ovat sellaisia työpaikkoja, joissa työntekijällä pitää olla hygieniapassi.

Tarvitaan töissä, hyötyä työnhaussa

Elintarvikelaki velvoittaa hankkimaan hygieniapassin viimeistään kolmen kuukauden kuluttua työn aloittamisesta. Tähän kolmeen kuukauteen lasketaan taannehtivasti myös aiemmat elintarvikealan työt, joissa hygieniapassia on edellytetty.

Jos viime kesänä työskentelit pari kuukautta ilman hygieniapassia, sinun täytyy hankkia se tänä vuonna!

Olet työnhakutilanteessa vahvoilla, mikäli sinulla on jo hygieniapassi. Se kertoo oma-aloitteisuudesta ja kiinnostuksesta elintarvikealaa kohtaan. Testitilaisuuteen kannattaa siis mennä hyvissä ajoin!

Testitilaisuuksia myös ryhmille

Katso kevään 2016 testitilaisuudet tästä listasta.

Mikäli sopivaa aikaa ei löydy, ota yhteys asiantuntijoihimme.

Järjestämme testitilaisuuksia kiinnostuksen mukaan. Voimme järjestää riittävän suurelle ryhmälle myös oman testiajan sovitussa paikassa. Kokoa esim. luokkakavereistasi ryhmä ja järjestä oma testiaika!

Ilmoittaudu testiin etukäteen. Ota kuvallinen henkilökortti/passi mukaan. Tuloksen tiedät heti testin jälkeen. Testi maksetaan käteisellä.

Mikä hygieniapassi?

Osaamistesti koostuu 40:stä oikein/väärin väittämästä. Väittämät koskevat eri elintarvikehygienian osa-alueita: lainsäädännöstä, mikrobiologiasta, ruokamyrkytyksistä, hygieenisistä työtavoista, henkilökohtaisesta hygieniasta, puhtaanapidosta ja omavalvonnasta.

Itseopiskelumateriaali löytyy osoitteista www.evira.fi ja www.lupakokata.fi.

Järjestämme myös hygieniaosaamiskoulutusta, jossa opitaan perustiedot elintarvikehygieniasta. Lue lisää!