Hei, hoi rantakalaa!

Hauduta rantakala nuotiolla tai kesäkeittiössä juuri pyydetyistä kaloista. Voit käyttää keittoon koko päivän saaliin ja eri kalalajeja. Keitto kypsyy nopeasti. Valmista ensin keiton kanssa tarjottava tomaattikastike. Varaa tarjolle myös ruisleipää.

Hyvää kesää toivoo Maija


Tomaattikastike

1 muna
1 kypsä tomaatti paloiteltuna
1 valkosipulin kynsi viipaleina
1 rkl punaviinietikkaa
2 rkl tilliä
1 dl öljyä

1. Laita kulhoon kananmuna, tomaatti, valkosipuli, etikka ja tilli.
2. Hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi.
3. Lisää öljy vähitellen niin, että muodostuu tasainen kastike.
4. Laita kastike kylmään odottamaan tarjoilua.

Rantakala

noin 1 kg tuoretta kalaa (haukea, siikaa, kuhaa, ahvenia, muikkua ym.)
8 dl kalalientä
suolaa
10 maustepippuria
68 viipaloitua pientä varhaisperunaa
4 murennettua hapanleipä viipaletta
2 hienonnettua sipulia
0,5 dl hienonnettua tilliä
4 rkl voita

1. Suomusta kalat ja perkaa huolellisesti.
2. Huuhtele kalat ja leikkaa noin kahden sentin viipaleiksi.
3. Pienet kalat, kuten muikut ja ahvenet jätetään kokonaiseksi.
4. Lado kaikki ainekset kerroksittain ja mausta kerrosten välit huolellisesti suolalla ja maustepippureilla.
5. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 15–20 minuuttia, kunnes kalat sekä perunaviipaleet ovat kypsiä ja herkuttelu voi alkaa.
6. Nauti kastikkeen ja ruisleivän kera.

Keittiömestari, ravintoloitsija Maija Silvennoinen on Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen hallituksen puheenjohtaja.

 

Jaa

Facebook Comments Box