Itä-Suomen Vuoden Maa- ja kotitalousnaiset julkistettiin

Vuoden Maa- ja kotitalousnaiset julkistettiin Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten Edustajakokouksessa lauantaina 19.11.

Tarja Tervo
Tarja Tervo - Kainuun Vuoden 2022 Maa- ja kotitalousnainen

Lauantain Edustajakokouksessa saimme kukittaa Tarja Tervon Vuoden 2022 Maa- ja kotitalousnaiseksi Kainuussa (vas.). Pohjois-Savosta kukitettiin Riitta Raatikainen Tervon maa- ja kotitalousseurasta (oik.). Pohjois-Karjalaan tunnustus meni etänä osallistuneelle Anu Eskeliselle Kiteen maa- ja kotitalousnaisista. Paljon Onnea!

Kainuun Vuoden Maa- ja kotitalousnainen 2022 tunnustuksen  sai Tarja Tervo, Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten puheenjohtaja sekä jäsenyhdistyksemme Tipasojan kyläyhdistyksen puheenjohtaja. Tarja on tarmokas ja arvostettu henkilö, jonka juuret järjestössä lähtevät pitkästä, monenlaista vastuunkantoa sisältäneestä paikallistason toiminnasta. Tarja on ollut poikkeuksellisen sitoutunut luottamustehtäviinsä Maa- ja kotitalousnaisissa toimihenkilöiden tukena. Hän on idearikas ja tuonut monia valtakunnallisiakin toimintaideoita järjestöömme. Hän on loistava maaseudun naisten mielialojen tulkitsija, mikä on tunnustettu myös Maa- ja kotitalousnaisten ja Koti ja maaseutu -lehden runokilpailuissa. Tarjan taidolla neulomat, maa- ja kotitalousnaisten väreihin tehdyt käsityöt ovat vuosien ajan ilahduttaneet järjestösisaria kautta Suomen. Häntä voidaan pitää myös idean äitinä siinä, että ensin Kainuussa ja sittemmin myös muualla Suomessa valitaan Vuoden maa- ja kotitalousnaiset eri maakunnissa. Tarjalle on ollut tärkeää nostaa naisten maaseudun ja kylien hyväksi tekemä arvokasta työtä
esille. Nyt oli korkea aika nostaa Tarja itse palkinnon saajaksi.

Ennen Itä-Suomen MKN puheenjohtajuutta v. 2020 Tarja oli myös Kainuun Maa- ja kotitalousnaisten puheenjohtaja vuodesta 2012. Luottamustehtäviin on kuulunut samalla jäsenyys ProAgrioiden hallituksissa. Tarja on toiminu vuodesta 2018 lähtien - ja toimii edelleen - Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen hallituksessa ja on tällä hetkellä koko valtakunnallisen järjestömme varapuheenjohtaja. Edustajakokouksen yhteydessä hänelle myös luovutettiin Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali kultaristein, jonka tasavallan presidentti myönsi hänelle viime itsenäisyyspäivänä.

Pohjois-Karjalan Vuoden Maa- ja kotitalousnainen 2022 tunnustuksen sai Anu Eskelinen, Kiteen maa- ja kotitalousnaisten puheenjohtaja, joka aikaansaavalla otteella pitää yhdistyksen toimintaa aktiivisena ja monipuolisena ja huolehtii hyvin tiedonkulusta jäsenille. Yhdistyksellä on puheenjohtajan johdolla näkyvää toimintaa ja yhteistyökumppanuuksia Kiteen seudulla, liittyen monipuolisesti jäsenistön hyvinvointiin ja järjestömme ydintekemiseen. Yhdistys tarttuu Anun johdolla myös piirikeskuksesta esitettäviin yhteistyöasioihin. Viimeisimpänä niistä kesän -22 kruunasi kansainvälinen tapaaminen saksalaisen Landfrauen-sisarjärjestön matkalaisten kanssa.

Pohjois-Savon Vuoden Maa- ja kotitalousnainen 2022 tunnustuksen sai Riitta Raatikainen, Tervon maa- ja kotitalousseuran puheenjohtaja. Hän edustaa arvojamme mallikkaasti ja tuo niitä näkyvästi esiin. Hänen johdollaan Tervon maa- ja kotitalousseura järjestää runsaasti erilaista toimintaa eli tapahtumia, kursseja sekä kylämaiseman ylläpitoa ja parannusta. Hän pitää myös järjestöämme aktiivisesti esillä. Yhdistys toimii rohkeasti, ja Tervon maa- ja kotitalousseuran organisoima kekritapahtuma on laajasti tunnettu myös oman pitäjän ulkopuolella. Kekripukin polttamisen lisäksi on tapahtumassa ansiokkaasti esillä myös ruokakulttuuri ja lähiruoka, mikä kekrin merkitystä elvyttävälle maa- ja kotitalousnaisten järjestölle on erityisen arvokas asia. Tunnustuksen saajiksi etsitään vuosittain henkilöitä, joka toimivat aktiivisesti Maa- ja kotitalousnaisten järjestön hyväksi ja jaksavat myös innostaa ja kannustaa muita toimintaan mukaan.