Vähemmän ruokahävikkiä

Hävikkiviikkoa vietetään alkavalla viikolla 11.9.-17.9.2017. Maa- ja kotitalousnaiset ovat mukana kampanjoinnissa. – Ruokahävikin vähentäminen näkyy järjestön toiminnassa kattavasti myös tulevina vuosina. Ruokahukka ruotuun, katse vesistöihin -hanke tuo esiin hävikin välttämisen myönteiset vaikutukset myös vesistöjen hyvinvointiin, kertoo kehityspäällikkö Katja Pethman Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksesta.

Hävikkiviikolla muistutetaan, että ruoka on liian hyvä ja tärkeä asia hukattavaksi. Ruokahävikin vähentäminen alkaa omasta ostoskorista, jatkuu jääkaapilla ja näkyy lopulta omassa lompakossa. - Vaikutukset ovat sitäkin kauaskantoisempia: välttämällä ruokahävikkiä kuluttaja pienentää syntyvän biojätteen määrää sekä siitä aiheutuvia ympäristö- ja vesistökuormitusriskejä, huomauttaa maiseman- ja luonnonhoidon kehitysjohtaja Leena Lahdenvesi-Korhonen.   

 

Koulutusta, tapahtumia ja vapaaehtoistoimintaa
 

Ympäristöministeriön rahoittama, valtakunnallinen Maa- ja kotitalousnaisten sekä Vesistökunnostusverkoston Ruokahukka ruotuun, katse vesistöihin -hanke välittää tietoa ruokahävikin ehkäisemisestä ja vesien hoidosta.

- Kannustamme positiivisella viestinnällä moniin käytännön tekoihin. Ensi vuodesta alkaen järjestämme esimerkiksi tapahtumia, webinaareja, koulutuksia ja infotilaisuuksia sekä kokoamme vapaaehtoisia taistelemaan ruokahävikkiä vastaan, tiivistää Katja Pethman.
 

Jaa