Teuvo Kinnunen voitti Keski-Suomen Vuoden maisemateko -kilpailun 2015!

Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaiset ovat valinneet Teuvo Kinnusen Vuoden maisemateko -kilpailun voittajaksi. Tunnutus on myönnetty ansiokkaasta työstä kotimaiseman hyväksi.

Kinnunen on raivannut Kivijärven Hankakalliontiellä sijaitsevien rivitalojen ja rannan välisen alueen, jotta kaunis järvimaisema on saatu näkyviin. Samalla alueella sijaitsee myös Työ- ja päivätoiminnan yhteydessä toimiva asuntola Kotikivi, jossa asuu kehitysvammaisia ja mielenterveys- ja päihdekuntoutujia. Kinnusen työ on saanut paljon kiitosta alueen asukkailta ja hänen on kerrottu jatkaneen raivaustoimintaa aikaansa ja voimiaan säästämättä edelleen yhteisen maiseman hyväksi. Kinnusen toiminta on lisännyt asukkaiden mielestä myönteistä yhteisöllisyyttä ympäristössä.

Vuoden maisemateko -tunnutus myönnettiin ensimmäistä kertaa. Tunnustus myönnettiin ehdotusten perusteella.

Teuvo Kinnunen on Keski-Suomen ehdokas valtakunnallisessa Vuoden maisemateko -kilpailussa. Koko Suomen voittaja valitaan lokakuussa 2015.

Valtakunnallisen valinnan tekee Maa- ja kotitalousnaisten Keskus yhdessä valtakunnallisen raadin kanssa.

 

Tunnustus arvokkaasta vapaaehtoistyöstä

Maa- ja kotitalousnaiset haluavat kilpailulla nostaa esille maakuntien ahkerat yhdistykset, talkoolaiset ja muut toimijat, jotka usein vapaaehtoisesti kohentavat kyliensä maisemaa.

Maisema ei säily sellaisenaan ilman pitkäjänteistä hoitoa ja siihen tarvitaan yhteistä tahtoa. Paikallisten ihmisten työ on arvokasta työtä suomalaisen maiseman eteen. Hoidettu maisema lisää alueen vetovoimaisuutta ja parantaa asukkaiden viihtyvyyttä.

Kilpailussa palkittavat pienet ja suuret maisemateot voivat olla esimerkiksi näkymien aukaisemista, raivaamista, rakennusten kunnostamista, luonnon monimuotoisuuden lisäämistä, rantojen hoitoa tai kylämaiseman parantamista.

 

Lisätietoja

www.maajakotitalousnaiset.fi/vuodenmaisemateko

Keski-Suomen valinnasta

Paula Salonen
Maiseman- ja luonnonhoidon asiantuntija
puh. 043 8249641
paula.salonen@maajakotitalousnaiset.fi

 

Valtakunnallisesta valinnasta

Kehityspäällikkö, maaseutumaisema ja luonnonhoito
Hannele Partanen
hannele.partanen@maajakotitalousnaiset.fi
p. 040 521 7814

Jaa