Poimi ohjeet vappubrunssille tai piknikille

1 min lukuaika

Uutinen

Vappuherkut nurmileivat 0

Vieläkö mietit mitä tarjoaisit vappuna brunssilla tai piknikillä?

Alla ohjeita, joiden avulla valmistat helppoja vappuherkkuja.

Maa- ja kotitalousnaisten Ruokaneuvo-livessä valmistettiin näitä herkkuja 29.4. Tallenteen löydät Länsi-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten Facebook-sivuilta
Ja muistathan, että tänä vappuna vältämme väkijoukkoja ja kokoontumisia.

Perunasalaatti retiiseillä ja voikastikkeella

1 kg perunoita (kiinteä)
2 nippua
50 g babypinaattia
ruohosipulia
Kastike:
100g voita
2 keltuaista
1 rkl viinietikkaa
2 tl sinappia
1 dl öljyä
(3 rkl piparjuurta)

Keitä pestyt perunat ja anna jäähtyä. Kuutioi perunat.

Kastike:
Ruskista voi kattilassa. Sekoita keltuaiset, viinietikka ja sinappi kulhossa. Lisää ensin öljy ja sitten voi ohuena nauhana. Sekoita. Mausta piparjuurella, suolalla ja mustapippurilla.

Cocktail-lihapullat

400 g jauhelihaa
pieni sipuli kuutioituna
1/2rkl öljyä
1 kananmuna
1/2tl suolaa
1/2tl mustapippuria
1tl basilikaa tai oreganoa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja

Valuta ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit tai kaprikset. Kuori ja pilko sipuli. Kypsennä sipulikuutioita mikrossa tilkassa öljyä noin minuutti. Sekoita muna, mausteet, sipulikuutiot ja aurinkokuivatut tomaatit jauhelihan joukkoon tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta öljytyin käsin noin 30 pientä lihapyörykkää (Ø noin 3 cm) pellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225 asteen uunilämmössä noin 10 minuuttia. Tarjoa cocktailpyörykät lämpimänä tai kylmänä.

Luonnonyrttipesto

0,5 dl nuoria voikukanlehtiä
1 dl vuohenputkea
0,5 dl ruohosipulia
valkosipulinkynsi
1 dl auringonkukan siemeniä
ripaus suolaa
1 dl rypsiöljyä

Mittaa kaikki ainekset sauvasekoittimen mittakannuun ja hurauta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Ohenna halutessa öljyllä.

Nurmikkovoileipä

leipää
maustamatonta tuorejuustoa
yrttejä, tilli, ruohosipulia

Silppua yrttejä lautaselle ja kumoa tuorejuustolla voidellut leivät yrttisilppuun. Nauti.