Pohjois-Savon Vuoden maisemateko -kilpailun voitti Tervon maa- ja kotitalousnaiset

ONNEA KAIKILLE ”VUODEN MAISEMATEKOON” OSALLISTUNEILLE

Tervon maa- ja kotitalousnaiset voittivat Pohjois-Savon Vuoden maisemateko -kilpailun. Tunnustus on myönnetty arvokkaasta vapaaehtoistyöstä sekä ansiokkaasta työstä kotimaiseman, ympäristön ja sitä kautta viihtyvyyden hyväksi.

Ehdotuksia maisemateon voittajaksi tuli neljä eri puolilta Pohjois-Savoa. Kohteet olivat hyvin erilaisia ja jokainen niistä sisältää hyvän työn. Kaikissa kohteissa se on vaatinut voimanponnisteluja, yhteiseen hiilen puhaltamista ja yhteistä halua tavoittaa jotakin, mikä edistää yhteistä hyvää ja tuottaa iloa. Toisessa kohteessa korostuu maisema, toisessa viihtyvyys ja toisessa luonnon monimuotoisuus. Pohjois-Savon Vuoden maisemateko -tunnustuksen valitsi neljän hengen raati.

Tervon maa- ja kotitalousnaisten maisematekoon sisältyy laajalle joukolle iloa ja hyötyä tuottavaa tekemistä, erityisesti Tervon asukkaiden ja ohikulkijoiden hyväksi. He tekevät myös hyvää yhteistyötä useamman tahon kanssa mm. Tervon kunnan ja paikallisten yhdistysten kanssa. Voisi ajatella, että maisema, ihmiset, ilo ja hyöty ovat yhdessä paketissa. Tervon maa- ja kotitalousnaiset ovat saaneet myös näkyvyyttä eri sanomalehdissä ja radiossa. Lainaus heidän hakemuksestaan: ”Teemme talkootyönä hyödyllistä, kaunista ja näyttävää tervolaisten ja ohikulkijoidenkin iloksi. Haluamme olla esimerkkeinä kanssaihmisille siten, että meistä jokainen voi pienillä teoilla vaikuttaa paikkakunnan ilmeeseen, siisteyteen, viihtyvyyteen ja näiden tekojen tuloksena jopa tuoda uusia asukkaita pieneen, mutta pirteään Tervoon.”

Palkintona maisemateosta Tervon maa- ja kotitalousnaiset saivat raivaussahan ja kypärän. Palkinnon luovutti 27.10.2015 Tervon Mantulla kilpailua tukevan Hyvölän metsäsäätiön edustajana Tauno Partanen ja Pohjois-Savon maa- ja kotitalousnaisista Sinikka.     

Maa- ja kotitalousnaisten edustajakokouksessa 14.11.2015 kerromme tarkemmin kilpailuun osallistuneista kohteista. Tervon maa- ja kotitalousnaisten maisemateko on Pohjois-Savon ehdokas valtakunnallisessa Vuoden maisemateko -kilpailussa. Koko Suomen voittaja valitaan marraskuussa 2015.

 

Jaa