Maa- ja kotitalousnaisten kekriviikot 42 - 43

1 min lukuaika

Maa- ja kotitalousnaiset· Järjestötoiminta

Kekriviikkojen pääosassa on suomalainen lähellä tuotettu ruoka, yhteisöllisyys ja koko sen ympärille nivoutuva elinvoimainen maaseutu.

Pumpkin g75d608fb5 1920

Suomen 100-vuotisjuhlavuonna järjestimme lukuisia kekritapahtumia eri puolilla Suomea. Maa- ja kotitalousnaiset on tunnustettu järjestön ulkopuoleltakin yhdeksi kekriperinteen vaalijaksi, joten haluamme jatkossakin viettää joka syksy satokauden päätteeksi kekriviikkoja. Onhan se meidän omaa perinnettä, joka on päässyt hiipumaan Amerikasta rantautuneen kaupallisen halloweenin alle.

Tapahtumien ei tarvitse olla pelkkää perinnettä vaan kekriviikkojen pääosassa on suomalainen lähellä tuotettu ruoka, yhteisöllisyys ja koko sen ympärille nivoutuva elinvoimainen maaseutu.

Yhdistykset voivat toteuttaa kekriä monin eri tavoin:

  • järjestää toripäivän yhteyteen tai kauppakeskuksissa tapahtuman, jossa voi olla myynnissä lähialueen tuotteita tai itse tehtyjä säilykkeitä, samalla voi kertoa toiminnasta ja kekriperinteestä,
  • ärjestää yhdessä tai yhteistyössä sadonkorjuutoreja,
  • viedä kekriä ihmisille, jotka eivät voi osallistua tapahtumiin: esimerkiksi tarjoamalla hoito- tai vanhuspalvelulaitoksissa uutispuuroa pienen ohjelman kera,
  • järjestämällä kasvisten tunnistusta ja maistelua päiväkodissa tai kouluissa ja kertoa kekristä,
  • järjestämällä kekrijuhlia tarjoamalla perinteisiä tai tuunattuja kekriruokia,
  • järjestää eväsretki kauniissa maisemassa,
  • yhdistykset voivat somettaa ja toivottaa hyvää kekriä, päivityksiin kannattaa lisätä aihetunnisteita #KekriMKN #LähiRuoka #Yhteisöllisyys

Kekriviikkojen aikana Maa- ja kotitalousnaisten some-kanavilla pyörii live-lähetyksiä, joissa ruokaneuvonnan asiantuntijat kokkailevat kauden herkkuja pakallisin painotuksin.

Lisäämme tänne kekrin historiaa ja siihen liittyviä tarinoita sekä ohjeita tilaisuuksien järjestämiseen.