Kaura-omenakierteet

1 min lukuaika

MKN Ruokaneuvot

Kääräise kauratäyte pehmeään pullaan.

Pullataikina
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
50 g voita tai margariinia sulatettuna
Kaura-omenatäyte
100 g pehmeää voita tai margariinia
1 kpl (n.150 g) omena raastettuna
1 dl fariinisokeria
2 - 3 dl kaurahiutaleita
Voiteluun
1 kananmuna
Päälle
Raesokeria
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna.
2. Lisää vehnäjauhot taikinaan vähitellen samalla vaivaten. Alusta taikinaa kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista.
3. Alustuksen loppuvaiheessa lisää taikinaan myös sulatettu rasva.
4. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
5. Yhdistä sillä välin täytteen ainekset. Sulata voi ja lisää sen joukkoon raastettu omena, fariinisokeri ja kaurahiutaleet.
6. Kauli kohonnut taikina n. 1 cm paksuiseksi levyksi. Levitä rasva levylle. Ripottele muut täytteet taikinalevylle ja kääri levy rullalle.
7. Leikkaa rulla noin 20 osaan. Asettele palat paperisiin muffinivuokiin tai pellille leivinpaperin päällä.
8. Kohota pullia liinan alla.
9. Voitele pullat ja sirota niiden päälle raesokeria. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.