Karelia à la carte juhlistaa ruoan sankareita Karjalan Kurmeessa Joensuun Kauppatorilla

Joensuun tori täyttyy viikonloppuna ilonpidosta, paikallisista herkuista, käsitöistä ja laajasta kirjosta kulttuuria. Tervetuloa!

Marjalikoori Nimisuojakuvat by Julia Kivela Web res HG5 A9886 794x1024
Marjalikööri nimisuojakuva (kuva: Julia Kivelä)

Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset MKN esittäytyy ensi viikonloppuna 30.6.-1.7. Suomalaisen ruoan sankaritarinat teemalla Karjalan Kurmeessa Joensuun Kauppatorilla. Teemalla halutaan juhlistaa suomalaisen ruoan sankareita ja tehdä paikallista ruokaa, ruokakulttuuria tutuksi.

Tapahtumaan tuodaan Karelia à la carte -verkoston pop up -kahvila, jossa on tarjolla Kotileipomo Sorsan karjalanpiirakoita muikku-munavoi-kasvisrelissillä ja Kotileipomo Riikosen leivonnaisia sekä Soinilan Oy:n kuplajuomia. Muikut tulevat Kesälahdelta Puruveden Savukalalta ja 4-sortin relissi Tuoteankkurilta Hammaslahdesta.

Karelia à la carte -verkoston yrityksistä tapahtumassa on mukana myös Palviaisen tila, Akselin Herkkupaja, Villiyritys, Hermannin Viinitila, Soinilan Oy ja Taito Pohjois-Karjala.

Kaksipäiväinen Karjalan Kurmee -toritapahtuma kokoaa yhteen pohjoiskarjalaisia ja lähialueen ruoka- ja juoma-alan tuottajia, käsitöitä, keramiikkaa sekä taidetta ja kulttuuria. Tapahtuman juontaa Sami Kuronen, joka on tullut tutuksi myös Makumatka Pohjois-Karjalasta -televisiosarjasta. Esiintyjinä on mm. Aikakone, Diandra, Ryhmihäiriköt, Teatteri Traktori. Tervetuloa!

Karelia à la carte -verkosto on matkailu-, elintarvike- ja ravintola-alan verkosto, johon kuuluu nyt 75 yritystä. Tämän vuoden aikana verkostoon on hyväksytty peräti 26 uutta yritystä. Yrityksistä on 56 pohjoiskarjalaista, 18 eteläkarjalaista ja 1 Kymenlaaksosta. Verkostoa koordinoi Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset  ja Karelia à la carte -verkoston valiokunta. 

Karjalanpiirakka nimisuojatuote (kuva: Julia Kivelä)