Etelä-Suomen Vuoden maisemateko -kilpailussa kuusi maakuntaa, viisi voittajaa

Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset ovat valinneet Vuoden maisemateko -kilpailun voittajiksi kustakin toimialueensa maakunnasta yhden. Ne ovat

  • Etelä-Karjalasta Mummolan mäen kunnostus, Sirkku Kokkonen, Luumäki,
  • Hämeestä Havaintoja kirjaimellisesti — maisemasta samasta, Outi Latvala,
  • Kymenlaaksosta Laiskan rannan kunnostus, Markus Laitinen, Kotka,
  • Pirkanmaalta Operaatio Puska-Jussi, Länkipohjan kesätoriyhdistys sekä
  • Uudeltamaalta Myyrmäen päivätoiminnan aistipuutarhan perustaminen, Vantaan Kaupunki, ennaltaehkäisevät palvelut, Myyrmäen päivätoiminta.

Tunnutus on myönnetty ansiokkaasta työstä kotimaiseman, suomalaisen maiseman hyväksi. Etelä-Suomen valitut maisematyöt ovat hyvin erilaisia maisemarunoista aistipuutarhaan ja kylänraitin raivaamiseen. - Kilpailun tuloksena voidaan todeta, että omaa maisemaa voi hoitaa monin tavoin, kukin tavallaan, kertoo maisemasuunnittelija Jutta Ahro MKN Maisemapalveluista.

Vuoden maisemateko -tunnustus myönnettiin ensimmäistä kertaa

Etelä-Suomen maisemateot valittiin viiden maisemasuunnittelijan tiimityönä. Kaikki tulleet ehdotukset käytiin tarkasti läpi. Voittajiin päädyttiin yksimielisesti.

Kilpailun voittajat ovat ehdokkaina valtakunnallisessa Vuoden maisemateko -kilpailussa. Koko Suomen voittaja valitaan lokakuussa 2015. Valtakunnallisen valinnan tekee Maa- ja kotitalousnaisten Keskus yhdessä valtakunnallisen raadin kanssa.

Tunnustus arvokkaasta vapaaehtoistyöstä

Maa- ja kotitalousnaiset haluavat kilpailulla nostaa esille maakuntien ahkerat yhdistykset, talkoolaiset ja muut toimijat, jotka usein vapaaehtoisesti kohentavat kyliensä maisemaa.

Maisema ei säily sellaisenaan ilman pitkäjänteistä hoitoa ja siihen tarvitaan yhteistä tahtoa. Paikallisten ihmisten työ on arvokasta työtä suomalaisen maiseman eteen. Hoidettu maisema lisää alueen vetovoimaisuutta ja parantaa asukkaiden viihtyvyyttä.

Lisätietoja

www.maajakotitalousnaiset.fi/vuodenmaisemateko
Etelä-Karjala, Kymenlaakso: Helena Pakkanen, p. 040 595 1421, helena.pakkanen@maajakotitalousnaiset.fi
Häme, Uusimaa: Auli Hirvonen, p. 0400 864 494, auli.hirvonen@maajakotitalousnaiset.fi
Pirkanmaa: Jutta Ahro, p. 040 5444 899, jutta.ahro@maajakotitalousnaiset.fi
www.facebook.com/ESMKNMaisema

Valtakunnallisesta valinnasta
Kehityspäällikkö, maaseutumaisema ja luonnonhoito
Hannele Partanen
hannele.partanen@maajakotitalousnaiset.fi
p. 040 521 7814

Maa- ja kotitalousnaisten maisemanhoidon asiantuntijat tarjoavat maaseudun maisemaan ja luonnonhoitoon liittyviä suunnittelu- ja asiantuntijapalveluita. Maa- ja kotitalousnaiset on valtakunnallinen ruuan, maaseutumaiseman ja yrityspalveluiden asiantuntijajärjestö sekä yksi maan suurimmista naisjärjestöistä.

Maistuva, viihtyisä ja elinvoimainen maaseutu – hyvinvoivat suomalaiset

Jaa

Artikkelit